Flag

Jablkovo-pudingové šišky

12 ks
Jednoduché
30
Zabalené jablko
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1jablko väčšie (olúpané a nakrájané na 12 dielov)
1 PLcitrónová šťava
150 gmúka hladká
4 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
40 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
50 mlmlieko
50 mlolej
75 gtvaroh polotučný
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
250 mlmlieko plnotučné
20 gcukor
Na posypanie
1 PLcukor múčkový
Ešte potrebujeme
panvica na smaženie s vyšším okrajom
asi 500 mlolej na smažení
cukrárske vrecko s malou špičkou
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Nakrájané jablko pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, olej a tvaroh a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov a do každého dielu zabalíme diel jablka. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Doba smažení: asi 8 minút

3

Vyberieme z oleja a necháme schladnúť.

4

Na prípravu náplne uvaríme zo Zlatého klasu, mlieka a cukru puding. Puding odstavíme a za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Potom naplníme puding do cukrárskeho vrecka a vlažné šišky naplníme.

5

Pred podávaním poprášime múčkovým cukrom.