Flag

Jablkový džem so zníženým obsahom kalórií

asi 4 poháre à 200 ml
Jednoduché
30
Lahodná ovocná chuť a až o 38 % menej kalórií vďaka Želírovaciemu cukru so stéviou od Dr. Oetker! Vyskúšajte!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Džem pri skúške želírovacej schopnosti stuhne rýchlejšie, ak si tanierik vopred vychladíme v chladničke.
Náš tip
Ak sú jablká málo šťavnaté, pridáme k surovinám ešte 150 ml jablkového džúsu alebo čerstvej jablkovej šťavy.
Náš tip
Džem pripravený so Želírovacím cukrom so stéviou 3:1 Dr. Oetker má o 38 % menej kalórií v porovnaní s klasicky pripraveným džemom (ovocie a cukor v pomere 1:1), vďaka nahradeniu časti cukru glykozidmi steviolu získanými zo stévie.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
700 gjablká (olúpané a nastrúhané)
1 balíčekŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1 zarovnaná KLškorica mletá
3 ksklinček
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1

Očistené a umyté jablká olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Vložíme do hrnca, pridáme škoricu, klinčeky, Želírovací cukor a dôkladne premiešame.

2

Za stáleho miešania privedieme zmes do varu a varíme minimálne 5 minút. Urobíme skúšku želírovacej schopnosti: 2 KL horúceho džemu kvapneme na tanierik a necháme vychladnúť. Ak je džem málo tuhý, pridáme 1-2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami a otočíme hore dno asi na 5 minút.

Náš tip

  • Džem pri skúške želírovacej schopnosti stuhne rýchlejšie, ak si tanierik vopred vychladíme v chladničke.
  • Ak sú jablká málo šťavnaté, pridáme k surovinám ešte 150 ml jablkového džúsu alebo čerstvej jablkovej šťavy.
  • Džem pripravený so Želírovacím cukrom so stéviou 3:1 Dr. Oetker má o 38 % menej kalórií v porovnaní s klasicky pripraveným džemom (ovocie a cukor v pomere 1:1), vďaka nahradeniu časti cukru glykozidmi steviolu získanými zo stévie.