Flag

Jablkový koláč

asi 24 porcií
Jednoduché
45
Moderné Jablkový koláč s tvarohom a Vanilkovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gtvaroh polotučný
6 PLmlieko
6 PLolej
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
300 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na krém
250 gtvaroh tučný
30 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 ksžltok
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 ksbielok
Na obloženie a posypanie
700 gjablká (olúpaných a nakrájaných na plátky)
2 balíčkyŠkoricový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
koláčová forma s vyšším okrajom
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame tvaroh s mliekom, olejom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme múku s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

2

Na prípravu krému spoločne premiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a kôru. V inej mise vyšľaháme z bielka elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň tuhý sneh. Zľahka ho vmiešame do tvarohového krému, ktorý natrieme na cesto.

3

Na povrch krému naukladáme plátky jabĺk a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme zľahka posypať práškovým cukrom.