Flag

Jablkový koláč s kyslou smotanou

asi 24 porcií
Jednoduché
45
šťavnatý
Zloženie
Príprava
Náš tip
Kyslú smotanu môžeme nahradiť hustým bielym jogurtom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
375 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
soľ
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
75 gmed tekutý
125 mlmlieko polotučné vlažné
75 gmaslo rozpustené
1 ksvajce
Na náplň
800 gjablká očistené a nepokrájané
250 gsmotana kyslá (15%)
90 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
100 gmandle - plátky
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a vanilínovým cukrom. Pridáme med, mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne jablká nakrájame na menšie mesiačiky. V mise zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom a metličkou vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme mandle.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto naukladáme rovnomerne jablká a potrieme ich náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Kyslú smotanu môžeme nahradiť hustým bielym jogurtom.