Flag

Jablkový koláč s orechami

asi 12 ks
Jednoduché
30
k nedeľnej káve
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
450 gjablká očistené a nastrúhané
šťava z 1 citróna
100 gorechy lieskové strúhané
200 gmaslo zmäknuté alebo margarín
180 gcukor
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
3 ksvajce
300 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
polovica KLzázvor
Na posypanie
100 gorechy lieskové nasekané
20 gcukor
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta jablká olúpeme a nahrubo nastrúhame na strúhadle. Do nastrúhaných jabĺk pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Nastrúhané lieskové orechy zmiešame s jablkami. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru dohladka. Postupne vyšľaháme po jednom vajci (každé vajce asi 1/2 minúty). Zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, škoricovým cukrom a zázvorom a v dvoch dávkach vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni.

2

Nakoniec do cesta vmiešame jablká s orechami. Cesto nalejeme na múkou vysypaný plech a uhladíme. Na povrch cesta nasypeme nasekané lieskové orechy a cukor. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

3

Koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.


Koláč odporúčame uchovávať v chlade max. dva dni.