Flag

Jablkový závin neťahaný

asi 12 porcií
Stredne náročné
30
pochutia si všetci
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka hladká
150 gmargarín
štipkasoľ
2 PLocot
150 mlmlieko
Na jablkovú plnku
1 kgjablká strúhané
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
5 PLstrúhanka
3 PLcukor kryštálový
Na potretie
1 ksvajce
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Do preosiatej múky pridáme rozdrobený tuk, soľ, ocot a mlieko. Vypracujeme cesto tak, aby bolo lesklé a vláčne. Necháme ho pol hodiny odležať.

2

Odležané cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučký plát.

3

Každý z plátov posypeme strúhankou, strúhanými jablkami, cukrom, vanilkovým a škoricovým cukrom . Stočíme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.