Flag

Jahodové ovsené bochníky

11 ks
Stredne náročné
25
ovocné a zdravé
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
80 govsené vločky
280 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
80 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gsmotana kyslá
50 gmaslo zmäknuté
100 mlmlieko
Na náplň
250 gjahody
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
3 zarovnané PLcukor
Na ozdobenie
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
papier na pečenie
panvica
cukrárske vrecko
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta opražíme na suchej panvici ovsené vločky dohneda. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, opražené vločky, smotanu, maslo alebo margarín a mlieko. Všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a vytvarujeme do valčeka, ktorý rozdelíme na 11 rovnako veľkých kúskov. Z každého kúska vytvarujeme guľôčku a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Bochníky stiahneme aj s papierom na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Potom pozdĺžne raz prekrojíme.

3

Na prípravu náplne umyjeme jahody, očistíme ich a rozmixujeme. Želé pripravíme podľa návodu na obale s cukrom a jahodovým pretlakom (nepridávame žiadnu vodu) a necháme trochu vychladnúť. Jahodovú náplň rovnomerne nanesieme na spodné polovičky bochníkov a priklopíme ich vrchmi bochníkov.

4

Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a povrch bochníkov ozdobíme.