Flag

Jahodové rezy

asi 12 porcií
Jednoduché
60
lahodné
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
30 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
štipkasoľ
130 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
130 gmaslo zmäknuté alebo margarín
3 ksvajce
Na náplň
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
150 gjogurt jahodový
50 gcukor práškový
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda studená
Na želé
500 gjahody alebo iné lesné ovocie
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukor
250 mlvoda
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
štetec alebo pierko
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, škrob a soľ. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, vajce a spracujeme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na prípravu náplne ušľaháme smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom dotuha. Pridáme jogurt a cukor a zamiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do jogurtovo-šľahačkovej zmesi. Náplňou potrieme korpus a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

3

Jahody opláchneme, očistíme a obložíme nimi koláč. Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca natrieme na jahody. Necháme zatuhnúť.