Flag

Jahodovo-čerešňový sirup

1400 mililitrov
Jednoduché
40
Nič nepoteší viac, ako vlastnoručne vyrobený sirup z ovocia z vlastnej záhradky. Pripravte si ho aj Vy so Sirupfixom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Sirup môžeme pripraviť aj z mrazeného ovocia.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gjahody (očistené a rozmixované)
500 gčerešne (odkôstkované a rozmixované)
500 mlvoda
1000 gcukor
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na prípravu sirupu rozmixované jahody a čerešne vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor so Sirupfixom, dôkladne rozmiešame a odložíme na noc do chladničky.

2

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Náš tip

  • Sirup môžeme pripraviť aj z mrazeného ovocia.