SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodovo-ríbezľový džem

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

klasický

asi 4 poháre

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodovo-ríbezľový džem

Prísady:

700 g jahody
200 g ríbezle červené
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1125 g cukor kryštálový

preparation

príprava

1

Jahody a ríbezle umyjeme, zbavíme stopiek. Jahody nakrájame na malé kúsky a spolu s bobuľkami ríbezlí dáme do väčšieho hrnca.

2

Obsah balíčku Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami odváženého cukru a pridáme do ovocia. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút.

3

Uvarenú zmes prípadne zbavíme peny, ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov so skrutkovacím uzáverom. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme odstáť. Uložíme do chladu, otvorené poháre ukladáme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Jahodovo-ríbezľový džem

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 5100 kJ
1218 kcal
996 kJ
238 kcal
Tuk 0.83 g 0.16 g
Uhľohydrát 305.06 g 59.70 g
Bielkoviny 2.06 g 0.40 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.