Flag

Jahodový džem so zázvorom

asi 3 poháre à 350 ml
Stredne náročné
30
Aromatický džem, ktorý Vás v zime zahreje pripravíte jednoducho a rýchlo so Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto kandizovaného zázvoru môžeme použiť 30 g čerstvého zázvoru nakrájaného na malé kúsky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgjahody (očistené)
75 gzázvor (nakrájaný kandizovaný)
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme jahody do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme nakrájaný zázvor, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Namiesto kandizovaného zázvoru môžeme použiť 30 g čerstvého zázvoru nakrájaného na malé kúsky.