Flag

Jarná torta

12 porcií
Stredne náročné
65
pre hostí
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gmaslo zmäknuté alebo margarín
220 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
5 ksvajce
350 gmúka polohrubá
citrónová kôra nastrúhaná (z 1 citróna)
3 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 mlmlieko
2 PLrum
Na náplň
500 gtvaroh mäkký
2 PLcitrónová šťava
30 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na potretie
4 - 5 PLdžem
Na posypanie bokov
40 - 50 gmandle pražené a nasekané
Na ozdobenie
1 KLHolandské kakao Dr. Oetker
1 - 2 KLcukor práškový
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme do peny maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor. Za stáleho šľahania pridáváme po jednom vajcia. Každé vyšľaháme asi 30 sekúnd. Múku zmiešame s citrónovou kôrou a kypriacim práškom. Do mlieka pridáme rum. Do našľahanej hmoty striedavo v dvoch fázach zapracujeme pripravenú múku a mlieko (na 1. stupni šľahača).

2

Hladké cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v predhriatej rúre.

Doba pečenia: 35 - 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Upečený korpus necháme asi 10 minút vychladnúť, pomocou noža odstránime korpus od okraja a necháme vychladnúť úplne.

4

Na prípravu náplne vyšľaháme tvaroh s citrónovou šťavou, cukrom a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom a zľahka po častiach spracujeme do tvarohovej hmoty (na 1.stupni šľahača).

5

Z korpusu stiahneme pripečený papier na pečenie a korpus 2x prerežeme. Spodnú časť korpusu položíme na podnos, natrieme džemom a 1/3 náplne. Priložíme druhý diel korpusu a postup opakujeme. Zakryjeme tretím dielom, hornú časť potrieme zvyškom džemu a náplne. Rovnako potrieme aj boky torty a posypeme ich mandľami. Kakao zmiešame s práškovým cukrom. Z papiera vystrihneme rovnaké šablóny a rovnomerne ich umiestnime na tortu. Cez sitko posypeme zmesou kakaa a cukru a šablóny opatrne odoberieme. Tortu uchovávame v chlade.