Flag

Jednoduchá jahodová torta

asi 12 porcií
Jednoduché
30
profesionálny vzhľad, nenáročná príprava
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do cesta na korpus môžeme pridať 50 g nadrobno nakrájaných mandlí. Tortu môžeme tiež podľa chuti posypať mandľovými lupienkami alebo hoblinkami z čokolády.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
200 gmaslo zmäknuté alebo Hera
5 ksvajce
Na pudingový krém
2 PLcukor
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
400 mlmlieko
Na náplň
500 gjahody
2 balíčkyTortové želé červené Dr. Oetker
500 mlvoda
3 PLcukor
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Do misy dáme všetky suroviny na cesto a elektrickým šľahačom spracujeme na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 minúty. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dáme piecť.

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom nožom uvoľníme okraj formy a korpus preložíme na servírovací tanier. Okolo korpusu upevníme očistený okraj tortovej formy.

3

Puding uvaríme podľa návodu, ale len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding necháme 15 minút chladnúť a potom polejeme korpus. Necháme úplne vychladnúť.

4

Jahody nakrájame na silnejšie pozdĺžne plátky a vyskladáme ich od stredu torty (vytvoríme akési kruhy z jahôd). Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejeme ním jahody a necháme stuhnúť. Po úplnom stuhnutí uvoľníme nožom okraj formy a zložíme ho z torty.

Náš tip

  • Do cesta na korpus môžeme pridať 50 g nadrobno nakrájaných mandlí. Tortu môžeme tiež podľa chuti posypať mandľovými lupienkami alebo hoblinkami z čokolády.