Flag

Jemný jahodovo-broskyňový džem

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Jemný džem s letným ovocím a Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker bude skvelý na raňajky.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pri variante s broskyňovým likérom použite len 450 g broskýň a 50 ml broskyňového likéru.
Náš tip
Marmelády a džemy z ovocného pyré rýchlejšie zhnednú. Poháre preto skladujte v chlade a temne.
Náš tip
Skúška želírovacej schopnosti: 1 – 2 lyžičky horúceho hotového džemu kvapnite na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte doň 2 zarovnané lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povarte a skúšku zopakujte.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gjahody (čistá hmotnosť)
500 gbroskyne (čistá hmotnosť)
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Príprava ovocia

Jahody umyjeme, očistíme a odvážime 500 g. Broskyne umyjeme, odkôstkujeme a odvážime 500 g. Ovocie rozmixujeme na pyré.

2

Varenie džemu

Vo veľkom hrnci dobre premiešame ovocné pyré so Želírovacím cukrom. Pri občasnom miešaní privedieme do varu a pri stálom miešaní necháme prudko variť aspoň 5 minút. Z džemu odstránime prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Pri variante s broskyňovým likérom použite len 450 g broskýň a 50 ml broskyňového likéru.
  • Marmelády a džemy z ovocného pyré rýchlejšie zhnednú. Poháre preto skladujte v chlade a temne.
  • Skúška želírovacej schopnosti: 1 – 2 lyžičky horúceho hotového džemu kvapnite na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte doň 2 zarovnané lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povarte a skúšku zopakujte.