Flag

Jogurtový chrbát s hroznom

asi 12 porcií
Jednoduché
85
krásne vláčny
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
125 gmaslo zmäknuté alebo margarín
200 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
3 ksvajce
150 gjogurt biely
200 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 ghrozno
Na potretie a ozdobenie
130 gjogurt biely
100 gcukor práškový
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
500 ghrozno
ovocie (physalis, figy, čučoriedky)
1 ksbielok
1 zarovnaná PLcukor
Ešte potrebujeme
forma srnčí chrbát (30 x 11 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme v mise maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme očistené hrozno, zakryjeme zvyškom cesta a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Upečený korpus necháme vychladnúť.

3

Na povrch korpusu nanesieme jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a extraktom. Ovocie potrieme pomocou pierka bielkom, posypeme cukrom a necháme zaschnúť. Potom ním chrbát dozdobíme.