Flag

Karamelová bábovka s mandľami

asi 12 porcií
Stredne náročné
35
bez múky
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksžltok
50 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 PLolej
3 balíčkyDr. Oetker Puding Karamelový
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
4 ksbielok
Na poliatie
50 gcukor
100 mlvoda
50 mlsmotana na šľahanie (33%)
15 gmaslo
štipkasoľ
1 KLcitrónová šťava
Na posypanie
50 gmandle
50 gsušienky (napr. Club)
1 PLmaslo
50 ghrozienka
1 KLcitrónová šťava
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding Karamelový
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu.

3

Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 KL citrónovej šťavy.

4

Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.