Flag

Kokosky

asi 45 ks
Stredne náročné
25
vianočná klasika
Zloženie
Príprava
Náš tip
Kokosky môžeme dozdobiť namočením do čokoládovej polevy.
Náš tip
Chuť kokosiek zvýrazníme, ak kokos najprv opražíme dohneda na panvici.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
50 gmaslo
125 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 PLrum
trochuAróma mandľová Dr. Oetker
1 ksvajce
125 gmúka hladká
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
250 gkokos strúhaný
asi 1 PLmlieko
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Aróma mandľová Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom na najvyššom stupni otáčok do peny. Postupne pridávame cukor, vanilínový cukor, rum a arómu horkých mandlí, kým nevznikne kompaktná hmota. Nakoniec primiešame vajce (asi 1/2 minúty).

2

Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme a po častiach pridávame do hmoty, ktorú šľaháme na strednom stupni. Potom prilejeme mlieko. Nakoniec rýchlo vmiešame strúhaný kokos.

3

Pomocou dvoch lyžičiek tvarujeme kokosky a ukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Poprípade zľahka pritlačíme prstami. Vložíme do predhiatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 10 - 12 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Kokosky po upečení zložíme z plechu a necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Kokosky môžeme dozdobiť namočením do čokoládovej polevy.
  • Chuť kokosiek zvýrazníme, ak kokos najprv opražíme dohneda na panvici.