Flag

Korutánska bábovka

asi 12 porcií
Jednoduché
25
výborná kysnuté bábovka s Škoricovým cukrom Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka špaldová celozrnná (jemne mletá)
200 gmúka polohrubá
štipkasoľ
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 - 3 PLcukor trstinový
citrónová kôra nastrúhaná (z 1 citróna)
50 gmaslo rozpustené alebo margarín
2 ksvajce
180 - 200 mlmlieko vlažné
Na náplň
50 ghrozienka nasekané a namočené v 1 PL rumu
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
1 PLmed
1 ksvajce
50 gorechy mleté
Na posypanie
100 gcukor práškový
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
valček na cesto
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta premiešame v mise sypké prísady a citrónovú kôru. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí na stenu misy. Poprášime múkou a zakryté necháme asi 15 minút nakysnúť.

2

Potom ešte raz dôkladne premiesime. Múkou poprášené a utierkou zakryté cesto necháme na teplom mieste nakysnúť, dokiaľ dvojnásobne nezväčší svoj objem.

3

Suroviny na náplň zamiešame lyžicou.

4

Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a valčeko na cesto vyvaľkáme alebo dlaňou vypracujeme pravouhlý plát asi 1-2 cm hrubý. Na plát nanesieme náplň. Asi 1 cm okraja ponecháme nenatrený a zarolujeme. Rýchlo a opatrne valec prenesieme do vymazanej bábovkovej formy a oba konce pritlačíme. Necháme asi 15 minút nakysnúť a vložíme do predhriatej rúry piecť.

Doba pečenia: 40 - 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Upečenú bábovku necháme 5-10 minút vo forme a potom ju vyklopíme.

6

Necháme celkom vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Bábovku uchovávame zakrytú.