Flag

Kráľovská koruna

asi 12 porcií
Stredne náročné
80
Pre každú malú princeznú a malého princa. Originálna torta na každú detskú oslavu prevoňaná jablkami so škoricovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksvajce
130 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
160 gmúka hladká
50 gmandľové plátky
Na náplň
900 gjablká (olúpané a nakrájané na kocky)
370 mljablkový džús
šťava z 1 citróna
90 gcukor
2 balíčkyTortové želé číre Dr. Oetker
3 zarovnaná PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
60 mljablkový džús
Na ozdobenie
okrájané drobky z korpusu
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
8špajlí
8 ksmaliny čerstvé
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a škoricovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku a vyšľaháme na strednom stupni dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie posypanom plátkami mandlí a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus raz pozdĺžne prekrojíme. Zo spodného dielu opatrne stiahneme papier na pečenie a opäť ho vložíme do očistenej tortovej formy. Horný diel korpusu rozrežeme na 8 trojuholníkov. Každý trojuholník zrežeme tak, aby mal výšku 8 cm. Odrezané korpusové kúsky v miske rozdrobíme, zmiešame so škoricovým cukrom a odložíme bokom.

3

Na prípravu náplne vložíme do hrnca jablká. Pridáme 370 ml džúsu, citrónovú šťavu a cukor. Všetko privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania povaríme asi 5 až 7 minút (podľa tvrdosti jabĺk). Tortové želé a škrob rozmiešame v 60 ml jablkového džúsu a pridáme do hrnca k jablkám. Krátko povaríme do zhustnutia a odstavíme.

4

Trojuholníky postavíme pravidelne po obvode do formy na spodnú časť korpusu.

5

Do stredu opatrne nalejeme jablkovú náplň a uhladíme až ku okrajom formy.

6

Na ozdobenie do stredu nanesieme omrvinky z korpusu so škoricovým cukrom. Špajdle zapichneme cez špičku trojuholníka a ozdobíme malinou.

7

Tortu odložíme stuhnúť aspoň na 4 hodiny do chladničky.