Flag

Krehké srdiečka z lásky

asi 30 ks
Jednoduché
160
pre zamilovaných
Zloženie
Príprava
Náš tip
Z bezé môžeme vytvarovať aj iné tvary, prípadne môžeme sneh zafarbiť ďalšími gélovými farbami Dr.Oetker a vytvarovať napr. písmenká.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na bezé
3 ksbielok
200 gcukor
1 KLcitrónová šťava
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1

Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu a farbu. Cukrárske vrecko naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme srdiečka. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 120 minút

Elektrická rúra: 90 °C

Teplovzdušná rúra: 70 °C

2

Srdiečka necháme vychladnúť.


Čo je bezé? Ľahké chrumkavé cesto vyšľahané z bielkov na tuhý sneh. Cesto nepečieme, ale sušíme pri nízkej teplote v mierne pootvorenej rúre. Uchovávame v suchu.

Náš tip

  • Z bezé môžeme vytvarovať aj iné tvary, prípadne môžeme sneh zafarbiť ďalšími gélovými farbami Dr.Oetker a vytvarovať napr. písmenká.