Flag

Kytica ruží Pavlova

asi 30 - 35 ks
Jednoduché
115
Príprava snehového cesta nebola nikdy jednoduchšia! Prvotriedne 100% sušené pasterizované vaječné bielky Dr. Oetker z chovov sliepok vo voľnom výbehu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Malinový krém použijeme ako svieži dezert s ovocím, ktorý pripravíme podľa návodu na obale. Podávame ako sladký darček ku kytici.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukor
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 plechy na pečenie
cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou
špajle
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1

1. V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cesto rozdelíme na dva väčšie a jeden menší diel. Väčšie diely zafarbíme žltou a ružovou farbou a menší diel zafarbíme zelenou farbou. Cukrárske vrecko naplníme zvlášť žltým a zvlášť ružovým cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme rôzne veľké ruže, do ktorých zasunieme špajdle. Zo zeleného cesta vytvarujeme lístočky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 90 - 120 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

2

Rúru vypneme a ruže necháme v uzavretej rúre vychladnúť.

3

Z ruží vytvoríme kyticu a dozdobíme lístočkami.

Náš tip

  • Malinový krém použijeme ako svieži dezert s ovocím, ktorý pripravíme podľa návodu na obale. Podávame ako sladký darček ku kytici.