Flag

Letný džem z broskýň a marhúľ so zníženým energetickým obsahom

asi 4 poháre à 200 ml
Jednoduché
40
Nežné ovocné pohladenie z letného ovocia so zníženou energetickou hodnotou si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť aj Vy so Želírovacím cukrom so stéviou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aby si džem zachoval jasnú farbu, odporúčame broskyne a marhule olúpať.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
250 gbroskyne (očistené a odkôstkované)
300 gmarhule (očistené a odkôstkované)
200 mldžús multivitamínový
1 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca nadrobno nakrájané ovocie. Pridáme džús, kyselinu a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Aby si džem zachoval jasnú farbu, odporúčame broskyne a marhule olúpať.