Flag

Limburský ryžový koláč od Mirky van Gils Slavíkovej

asi 12 porcí
Stredne náročné
100
Originálny recept od Mirky van Gils Slavíkovej na výborný ryžový pistáciový koláč.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
1 lmlieko
150 gryža na suši (na zákusky)
0,5 KLsoľ
2Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
150 gcukor
75 gmaslo
1 balíčekPremium puding Jemná Pistácia Dr. Oetker
4 ksvajce
Na cesto
120 mlmlieko vlažné
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
300 gmúka hladká
20 gcukor
0,5 KLsoľ
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
30 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce
Na potretie a ozdobenie
2 PLdžem marhuľový zohriaty
100 gpistácie nasekané
50 gčučoriedky čerstvé
1 balenieKvetiny oblátkové Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Premium puding Jemná Pistácia Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Kvetiny oblátkové Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne povaríme vo väčšom kastróliku mlieko s ryžou, soľou a prekrojenými strukmi asi 15 minút domäkka. Pridáme cukor, maslo, pudingový prášok a krátko povaríme. Nakoniec vmiešame vajcia a škrob.

2

Na prípravu cesta do mlieka zamiešame droždie. V mise zmiešame múku s cukrom, soľou a kôrou. Pridáme droždie v mlieku, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nakysne a ihneď ho pomocou váľka vyvaľkáme na okrúhly plát s ø asi 32 cm, vyložíme ním dno aj okraje vymastenej formy a pritlačíme. Nalejeme do formy náplň a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 - 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Horúci koláč potrieme pomocou štetca alebo pierka džemom a necháme vychladnúť.

4

Povrch koláča dozdobíme pistáciami, čučoriedkami a kvetinami.