Flag

Limetková točená torta

asi 12 porcií
Náročné
35
osviežujúce prekvapenie
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksžltok
3 ksbielok
1 PLolej
80 gcukor práškový
70 gmúka polohrubá
25 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
štipkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekTortové želé číre Dr. Oetker
2 kslimetka
500 gtvaroh polotučný mäkký
400 mlkefír
80 gcukor práškový
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
kôra z limetky (nastrúhaná)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

V mise šľaháme asi 1 minútu žĺtka s olejom pomocou elektrického šľahača na najvyšších otáčkach. Pridáme cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Múku, Gustin a kypriaci prášok spoločne preosejeme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Sneh primiešavame striedavo s múkou do vaječnej peny (na najnižšom stupni otáčok), až vznikne hladké cesto. Cesto rovnomerne rozotrieme na celý plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do predhriatej rúry.

Doba pečenia: 11 - 13 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Po upečení vyklopíme plát na papier posypaný práškovým cukrom. Papier zospodu plechu pomaly z korpusu stiahneme. Korpus necháme vychladnúť.

3

Krém

Želatínu namočíme v šťave z 1 limetky doplnenej na 50 ml vodou. Kôru najemno nastrúhame. Tvaroh, kefír, práškový cukor, vanilínový cukor a nastrúhanú kôru šľaháme na najnižšom stupni otáčok elektrickým šľahačom do hladkej hmoty. Napučanú želatínu zahrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie prísť do varu!). 1/3 tvarohovej hmoty zamiešame do rozpustenej želatíny a dobre rozmiešame. Potom želatínovú zmes dobre rozmiešame metličkou do zbytku tvarohovej hmoty. Krém dáme do chladničky a necháme za občasného miešania vychladnúť

4

Upečený plát rozkrojíme na 5 dlhých pásikov (asi 6 cm širokých). Ak už náplň začala tuhnúť (netečie), odoberieme 2-3 PL do sáčku na zdobenie. Ostatnú náplň natierame na nakrájané pásy korpusu. Prvý natrený pás zatočíme ako slimáka a ďalšie pásy postupne naväzujeme ako do špirály. Do voľného miesta medzi pásy na okrajoch doplníme krém lyžicou.

5

Zbytkom krému potierame tortu po bokoch. Tortu ozdobíme po obvode tenkými polmesiačikmi limetky. Zdobiacim sáčkom vytvoríme z odobratého krému pri limetkách kopčeky. Tortu dáme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň 3 hodiny.