Flag

Linecké jablkovo-škoricové kolieska

asi 50 ks
Jednoduché
70
Krehké vianočné kolieska s voňavým krémom z Premium Pudingu Jablko & Škorica Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
600 gmúka hladká
200 gcukor práškový
400 gmaslo zmäknuté
2 ksžltok
1 ksvajce
Na krém
2 balíčkovPremium Puding Jablko & Škorica Dr. Oetker
600 mlmlieko plnotučné
4 zarovnané PLcukor
250 gmaslo zmäknuté
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie
formička na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 6 cm a 2 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo, žĺtky a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Na prípravu krému uvaríme Premium Puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, ale so 600 ml mlieka a 4 PL cukru. Odstavíme a za občasného premiešania necháme pri izbovej teplote úplne vychladnúť.

3

Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta plát o hrúbke asi 0,5 cm a pomocou vykrajovačky vykrojíme kolieska. Do 25 koliesok vykrojíme menšou vykrajovačkou stred.  Kolieska prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

4

Kolieska necháme vychladnúť.

5

V mise vyšľaháme zmäknuté maslo elektrickým ručným šľahačom a postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding. Krémom naplníme cukrárske vrecko a  nanesieme ho na celé kolieska. Priklopíme kolieskami s vykrojenými stredmi a uložíme do chladničky stuhnúť.