Flag

Linecké kolieska so snehovým venčekom

35 ks
Stredne náročné
120
krehká jednohubka
Zloženie
Príprava
Náš tip
Kolieska môžeme zlepiť krémom, ktorý pripravíme zo Zlatého klasu Dr.Oetker. Na jednoduchšie vytvorenie veľkosti venčekov použijeme papier na pečenie z pečenia koliesok, na ktorom nám zostali obrysy.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka hladká
100 gcukor práškový
200 gmaslo zmäknuté alebo margarín
1 ksvajce
Na bezé
4 ksbielok
320 gcukor
1 polievková lyžicacitrónová šťava
Na ozdobenie
340 gkompót ananásový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíčekTortové želé žlté Dr. Oetker
250 mlšťava z kompótu (prípadne doplnená vodou)
1 zarovnaná PLcukor
polovica KLAróma citrónová Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
formička na vykrajovanie v tvare kolieska (Ø 7 cm)
2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Tortové želé žlté Dr. Oetker
Picture - Aróma citrónová Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 5 mm. Formičkou povykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 12 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Kolieska necháme vychladnúť.

3

Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a citrónovej šťavy elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme venčeky vo veľkosti koliesok. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: 60 minút

Elektrická rúra: 90 °C

Teplovzdušná rúra: 70 °C

4

Venčeky necháme vychladnúť.

5

Na ozdobenie necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a ku koncu varenia pridáme arómu a kôru. Na kolieska poukladáme venčeky, do stredu vložíme ananás, na ktorý pomocou lyžice nanesieme želé a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Kolieska môžeme zlepiť krémom, ktorý pripravíme zo Zlatého klasu Dr.Oetker. Na jednoduchšie vytvorenie veľkosti venčekov použijeme papier na pečenie z pečenia koliesok, na ktorom nám zostali obrysy.