Flag

Lízanky Pavlova

asi 24 ks
Jednoduché
90
Príprava snehového cesta nebola nikdy jednoduchšia! Prvotriedne 100% sušené pasterizované vaječné bielky Dr. Oetker z chovov sliepok vo voľnom výbehu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukor
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Zdobenie pestré Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
špajle
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Zdobenie pestré  Dr. Oetker
1

V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cesto rozdelíme na tri diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Zafarbené cesto striedavo nanesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme rôzne tvary lízaniek, do ktorých vložíme špajdle. Lízanky posypeme zdobením. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 90 - 120 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

2

Rúru vypneme a lízanky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.