Flag

Maková bábovka

1 ks
Jednoduché
20
podľa ilustrovaných kuchárskych predpisov pre gazdinky od Dr. Oetkera (30. roky 20. storočia)
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gmaslo zmäknuté alebo margarín
50 gcukor
2 ksvajce
0,5 KLAróma citrónová Dr. Oetker
150 gmak mletý
1 balenieBábovky Dr. Oetker
250 mlmlieko polotučné
50 ghrozienka
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Aróma citrónová Dr. Oetker
1

Maslo alebo margarín trie sa v mise, potom pridá sa cukor, kým pena nevznikne. Vmieša sa po jednom vajci, olej, citrónová aróma a mak. Následne pridá sa zmes na bábovku, mlieko a hrozienka. Cesto vymieša sa, kým nie je hladko uhnetené.

2

Cesto vloží sa do formy, poriadne vymastenej a múkou vysypanej. Cesto pečie sa vo vyhriatej rúre podľa predpisu na škatuľke bábovkovej zmesi asi hodinu.

3

Vychladnutá bábovka sa z formy vyklopí a cukrom posypať sa môže.