SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Maková torta s jablkovou náplňou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa :( )
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

skvelá kombinácia chutí

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Maková torta s jablkovou náplňou

Na cesto:

160 g múka hladká
4 - 5 PL mak mletý
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 ml mlieko
100 ml olej
4 vajce
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
150 g cukor práškový

Na náplň:

4 - 5 ks jablká olúpané
2 balíčky Škoricový cukor Dr. Oetker
šťava z ½ citróna
100 g čerešne kandizované
1 balenie Želatína v plátkoch Dr. Oetker
3 PL rum
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

cukor práškový vanilkový Dr.Oetker
1 jablko nakrájané na plátky
marhule -pár lístkov na ozdobu

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
papier na pečenie
cukrárske vrecko

preparation

príprava

1

Múku premiešame s mletým makom a kypriacim práškom. V nádobe odmeriame mlieko a olej.

2

Vajcia, vanilínový cukor a práškový cukor vyšľaháme do peny. V dvoch fázach a striedavo do našľahanej peny zapracujeme tekutinu a sypkú zmes.

3

Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm), ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie a uhladíme. Pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 35 - 45 Minút

4

Korpus necháme vychladnúť, stiahneme papier na pečenie a 1x prekrojíme.

5

Na prípravu náplne premiešame nahrubo nastrúhané jablká so škoricovým cukrom, citrónovou šťavou a kandizovanými čerešňami nakrájanými na menšie kúsky. Želatínu namočíme podľa návodu, zľahka stlačíme a rozpustíme s rumom.

6

Ušľaháme smotanu a 2-3 PL odložíme do cukrárskeho sáčku a ponecháme si ju na ozdobu.

7

2-3 PL šľahačky vmiešame do rozpustenej želatíny a pridáme do jablkovej náplne. Vmiešame zvyšok šľahačky.

8

1 plát korpusu položíme na podnos a priložíme okraj tortovej formy, rovnomerne potrieme náplňou a zakryjeme druhým plátom.

9

Tortu ponecháme najlepšie cez noc v chlade. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom, ozdobíme šľahačkou, plátkami jabĺk a marhuľovými lístkami.

Nutričné hodnoty na recept Maková torta s jablkovou náplňou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1415kJ
338kcal
984kJ
235kcal
Tuk 19.62g 13.62g
Uhľohydrát 23.04g 16.00g
Bielkoviny 6.00g 4.16g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.