SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Makové buchty

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

ako od babičky

12 ks

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Makové buchty

Na cesto:

500 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
soľ
75 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
250 ml mlieko polotučné vlažné
75 g maslo rozpustené
1 vajce

Na náplň:

150 g mak mletý
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
100 ml mlieko polotučné
50 g hrozienka

Na potretie:

100 g maslo rozputené
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (20 x 30 cm) s vyšším okrajom

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne zmiešame v hrnci mak s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a hrozienka, krátko povaríme a necháme vychladnúť.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájame na 12 rovnakých dielov.

4

Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na vymastený plech spojenou časťou nadol. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 35 Minút

5

Buchty necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Makové buchty

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1754kJ
419kcal
1394kJ
333kcal
Tuk 19.27g 15.29g
Uhľohydrát 47.46g 37.66g
Bielkoviny 9.44g 7.49g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.