Flag

Makovo-mandľová torta s malinami

asi 12 porcií
Jednoduché
80
Dokonalá súhra chutí so 100 % Mákom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksžltok
150 gcukor práškový
100 mlmlieko plnotučné
100 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
50 gmandle mleté
štipkasoľ
15 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
5 ksbielok
Na náplň
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
100 gčokoláda biela
250 gmascarpone
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
125 gmaliny
4 zarovnané PLdžem malinový
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
125 gmaliny
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne v kastróliku privedieme smotanu do varu a rozpustíme v nej čokoládu. Zmes necháme vychladnúť a odložíme ju na noc do chladničky.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriaci práškom, makom, mandľami, soľou a škrobom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Korpus uvoľníme z formy a necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s čokoládou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme mascarpone s vanilínovým cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku s čokoládou. Nakoniec zľahka vmiešame maliny.

5

Korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Spodný diel korpusu prenesieme na podnos a potrieme 2 PL malinového džemu. Nanesieme jednu tretinu náplne, priložíme druhý diel korpusu, potrieme džemom a druhou tretinou náplne. Na náplň priložíme tretí diel korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch a strany torty.

6

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Na povrch torty nanesieme maliny a dozdobíme polevou.