Flag

Makrónky

asi 20 - 25 ks
Jednoduché
115
Príprava snehového cesta nebola nikdy jednoduchšia! Prvotriedne 100% sušené pasterizované vaječné bielky Dr. Oetker z chovov sliepok vo voľnom výbehu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukor
150 gmandľová múka
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Na zlepenie
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker
400 - 500 gsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 plechy na pečenie
cukrárske vrecko s hladkou špičkou
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
1

V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Potom krátko zašľaháme mandľovú múčku. Cesto rozdelíme na dva diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Cukrárske vrecko naplníme zvlášť zeleným a zvlášť modrým cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme makrónky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 90 - 120 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

2

Rúru vypneme a makrónky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.

3

Na zlepenie vyšľaháme náplne so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme náplňou, ktorou k sebe zlepíme vždy dve makrónky rovnakej farby.