Flag

Mandarínková marmeláda s rumom

asi 6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
50
Chutnú marmeládu z mandarínok s rumom a tristinovým cukrom pripravíte rýchlo a jednoducho s Pektínom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na prípravu marmelády môžeme použiť repný (biely) cukor.
Náš tip
Ak chceme marmeládu s kúskami ovocia, mandarínky neodšťavníme ale krátko rozmixujeme ponorným mixérom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1,3 kgmandarínky (olúpané a odšťavnené)
nakrájaná pomarančová kôra z jedného chemicky neošetreného pomaranča
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
500 gcukor trstinový
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
100 mlrum
Picture - Pektín Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na prípravu marmelády nalejeme do hrnca šťavu z mandarínok, pridáme kôru z pomaranča a na miernom ohni povaríme asi 20 minút, kým kôra nezmäkne. Pridáme ½ balíčka Pektínu zmiešaného s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor, kyselinu citrónovú, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvarenej marmelády. Ak je po vychladnutí málo tuhá, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Odoberieme prípadnú penu, prilejeme rum, zamiešame a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Na prípravu marmelády môžeme použiť repný (biely) cukor.
  • Ak chceme marmeládu s kúskami ovocia, mandarínky neodšťavníme ale krátko rozmixujeme ponorným mixérom.