Flag

Marcipánové rožteky

16 ks
Jednoduché
40
sladké jednohubky
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto Polevy tmavej Dr.Oetker môžeme použiť aj Polevu svetlú Dr.Oetker alebo Polevu De Luxe Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
25 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 mlmlieko polotučné vlažné
75 gmaslo rozpustené
2 ksvajce
Na náplň
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Na potretie
1 zarovnaná PLmlieko polotučné
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 cm. Marcipán vyvaľkáme rovnakým spôsobom na kruh s takým istým priemerom ako cesto, položíme na cesto a nakrájame na 16 rovnako veľkých dielov. Po obvode kruhu nastrúhame polevu. Každý kúsok zarolujeme smerom k špičke. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby špička rožteka bola dolu. Rožteky potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Rožteky necháme vychladnúť. Môžeme podávať vlažné.

Náš tip

  • Namiesto Polevy tmavej Dr.Oetker môžeme použiť aj Polevu svetlú Dr.Oetker alebo Polevu De Luxe Dr.Oetker.