SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Marhuľovo-jogurtová torta

(0)
5 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Svieža letná torta s jogurtovo-tvarohovým krémom a pudingom z Fruttiny marhuľovej Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy.

12 porcií

stredná obťažnosť 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Marhuľovo-jogurtová torta

Na cesto:

3 vajce
80 g cukor
1 KL ocot
2 PL olej
150 g múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

240 g kompót marhuľový (hmotnosť po odkvapkaní)
400 g jogurt biely polotučný
250 g tvaroh polotučný
150 g cukor práškový
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 balíček Želatínový stužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Na puding:

1 balíček Fruttina marhuľová aróma Dr. Oetker
400 ml džús marhuľový (alebo šťava z kompótu)
3 PL cukor

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme ocot, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 15 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy. Položíme na podnos a okolo pripevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne necháme kompót odkvapkať na sitku. V mise zmiešame jogurt s tvarohom, cukrom a vanilkovou pastou. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do jogurtovej zmesi. Nakoniec vmiešame na kúsky nakrájané marhule. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

4

Na prípravu pudingu uvaríme Fruttinu s džúsom a cukrom podľa návodu na obale. Nanesieme na náplň a uhladíme. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť, najlepšie však cez noc.

Nutričné hodnoty na recept Marhuľovo-jogurtová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1260kJ
301kcal
716kJ
171kcal
Tuk 4.06g 2.31g
Uhľohydrát 33.52g 19.04g
Bielkoviny 7.69g 4.37g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.