Flag

Marhuľový koláč s vanilkovou náplňou

asi 12 porcií
Jednoduché
100
vanilkové pokušenie
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
na špičku nožaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
125 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce
Na náplň
300 gmarhule čerstvé
250 mlmlieko
3 ksvajce
2 zarovnané PLmúka hladká
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
60 gmaslo
100 gcukor
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej tortovej formy.

2

Na prípravu náplne kúsky marhúľ rovnomerne nanesieme na cesto.

3

V 100 ml mlieka rozmiešame vajcia s múkou a Zlatým klasom. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca. Pridáme smotanu, maslo a cukor a privedieme do varu. Potom prilejeme pudingovú zmes a povaríme ešte asi 1 minútu do zhustnutia. Náplň nanesieme na marhule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C