Medová torta s oriechmi

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Obľúbená medová torta s krémom z Pudingu ar. Smotana-vanilka Dr. Oetker. Pochutí si každý.

16 porcií

pre zkúsených 120 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Medová torta s oriechmi

Na cesto:

650 g múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipka Sóda bikarbóna Dr. Oetker
100 g maslo
3 PL med
300 g cukor kryštálový
1 KL ocot
2 ks vajce

Na krém:

2 balíčky Dr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
600 ml mlieko
4 PL cukor kryštálový
250 g maslo zmäknuté
1 balenie mlieko kondenzované sladené (plechovka)

Na ozdobenie:

1 PL med izbovej teploty
2 PL voda teplá
50 g orechy vlašské nahrubo nasekané
3 PL mlieko kondenzované sladené

Okrem toho potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma Ø 24 cm
papier na pečenie

preparation

príprava

1

V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a odložíme.

2

Na cesto vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor a ocot. Dôkladne premiešame metličkou a necháme mierne vychladnúť (tak, aby sme v nej udržali prst). V miske rozšľaháme vajcia, pridáme do zmesi a miešame do peny.

3

Postupne pridávame múčnu zmes a dôkladne vymiešame vareškou. Prenesieme na pracovnú dosku a rukami vypracujeme pevné a trošku lepivé cesto. Ak je cesto príliš lepivé, pridáme ešte 2 zarovnané PL hladkej múky. Odložíme do chladničky na 30 minút.

4

Pudingy uvaríme podľa návodu na obale, ale iba so 600 ml mlieka a 4 PL cukru, necháme úplne vychladnúť. Počas chladnutia ho priebežne miešame, aby sa na povrchu nevytvorila šupka. Do vychladnutého pudingu elektrickým ručným šľahačom postupne zašľaháme kúsky zmäknutého masla, následne postupne zašľaháme sladené zahustené mlieko (na ozdobenie si odložíme 3 PL). Krém odložíme do chladničky.

5

Cesto nožom rozdelíme na 6 rovnakých častí. Pracovnú dosku pomúčime a každú časť rozvaľkáme na 3 mm tenký plát. Rámom tortovej formy alebo pokrievkou vykrajujeme kruhové korpusy. Z odkrojkov opäť vypracujeme cesto a vyvaľkáme ďalšie pláty. Nepoužité zvyšky cesta odložíme a použijeme na záver na zdobenie.

6

Rúru zapneme a necháme vyhriať. Vložíme prázdny plech na pečenie a nahrejeme. Každý vykrojený plát cesta preložíme na papier na pečenie, položíme na vyhriaty plech a postupne všetky upečieme. Na záver upečieme zvyšky cesta.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 6 - 8 minút

7

Upečené pláty opatrne ukladáme na seba (bez papiera na pečenie) a necháme vychladnúť.

V miske rozmiešame med a teplú vodu na sirup. Pláty otočíme drsnou stranou hore a pokvapkáme sirupom. Takto pripravené pláty postupne natierame krémom z drsnej strany a vrstvíme na seba. Zvyšným krémom potiahneme povrch aj boky torty. V miske zmiešame orechy a rozdrvené upečené zvyšky cesta a vrch aj boky torty posypeme. Povrch torty pokvapkáme 3 PL sladeného zahusteného mlieka, odložíme do chladničky a necháme cez noc odležať. Tortu krájame nožom nahriatym v teplej vode.

Náročná torta, ktorá je pracná predovšetkým z hľadiska prípravy cesta. Po odležaní vydrží v chladničke cca 3 dni.

Ak budeme tortu konzumovať až o dva dni, odporúčame vynechať pokvapkanie medovou zmesnou, torta nasiakne dostatočnú vlhkosť z krému.

Pri dobrom časovaní sa dá koláč spraviť v priebehu cca 2 hodín, no odstátie v chladničke je nevyhnuté pre zmäknutie korpusov.

Nutričné hodnoty na recept Medová torta s oriechmi

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1876 kJ
448 kcal
1323 kJ
316 kcal
Tuk 22.38 g 15.76 g
Sacharidy 55.40 g 39.02 g
Bielkoviny 7.76 g 5.46 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie