Flag

Minimazance pečené v hrnčeku

6 ks
Jednoduché
40
netradičné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak nemáme teplovzdorné hrnčeky, môžeme použiť formu na muffiny.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
soľ
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 zarovnané KLcitrónová kôra (z 1 chemicky neošetreného citróna)
150 mlmlieko polotučné vlažné
100 gmaslo rozpustené
1 ksvajce
1 ksbielok
100 gkandizovaná citrusová kôra
50 ghrozienka
Na potretie
1 ksžltok
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
dezertné poháre teplovzdorné
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme mlieko, maslo, vajce, bielok, citronát a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme valček a rozdelíme ho na 6 rovnakých dielov. Hrnčeky vyložíme papierom na pečenie tak, aby asi 1 cm prečnieval. Cesto nanesieme do hrnčekov a hrnčeky položíme na plech. Pomocou štetca alebo pierka potrieme rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Minimazance necháme vychladnúť, potom ich vyklopíme.

Náš tip

  • Ak nemáme teplovzdorné hrnčeky, môžeme použiť formu na muffiny.