SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mrkvové muffiny s mascarpone krémom a marcipánovými mrkvičkami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

od zajačika

asi 15 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Mrkvové muffiny s mascarpone krémom a marcipánovými mrkvičkami

Na cesto:

1 balenie Celozrnný mrkvový koláč Dr. Oetker
200 g mrkva
250 ml voda
75 ml olej
0.03 vajce

Na krémovú náplň:

300 g mascarpone
100 g cukor práškový
šťava z 1 citróna

Na ozdobenie:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker
1 balenie Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenie Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1 balenie Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
papierové košíčky

preparation

príprava

1

Cesto pripravíme podľa návodu na obale.

2

Na plech rozložíme papierové košíčky a naplníme ich cestom asi do dvoch tretín. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 25 Minút

3

Upečené muffiny necháme vychladnúť.

4

Na prípravu krému krátko vyšľaháme v mise všetky suroviny na krém elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni.

5

Väčšiu časť marcipánu zafarbíme ručne červenou a žltou gélovou farbou (na špičku noža), aby vznikla oranžová farba. Z marcipánu vytvarujeme malé mrkvičky, ktoré dozdobíme priečnym ryhovaním nožom. Zvyšný marcipán zafarbíme zelenou farbou a vyformujeme vňať.

6

Muffiny ozdobíme krémom a marcipánovou mrkvičkou.

7

Necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Mrkvové muffiny s mascarpone krémom a marcipánovými mrkvičkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1160kJ
277kcal
1017kJ
243kcal
Tuk 10.59g 9.29g
Uhľohydrát 7.00g 6.14g
Bielkoviny 1.06g 0.93g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.