Flag

Mrkvové muffiny s mascarpone krémom a marcipánovými mrkvičkami

asi 15 porcií
Stredne náročné
75
od zajačika
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do cesta môžeme pridať korenie, napr. škoricu, kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieCelozrnný mrkvový koláč Dr. Oetker
200 gmrkva
250 mlvoda
75 mlolej
2 ksvajce
Na krémovú náplň
300 gmascarpone
100 gcukor práškový
šťava z 1 citróna
Na ozdobenie
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
papierové košíčky
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Cesto pripravíme podľa návodu na obale.

2

Na plech rozložíme papierové košíčky a naplníme ich cestom asi do dvoch tretín. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Upečené muffiny necháme vychladnúť.

4

Na prípravu krému krátko vyšľaháme v mise všetky suroviny na krém elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni.

5

Väčšiu časť marcipánu zafarbíme ručne červenou a žltou gélovou farbou (na špičku noža), aby vznikla oranžová farba. Z marcipánu vytvarujeme malé mrkvičky, ktoré dozdobíme priečnym ryhovaním nožom. Zvyšný marcipán zafarbíme zelenou farbou a vyformujeme vňať.

6

Muffiny ozdobíme krémom a marcipánovou mrkvičkou.

7

Necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Do cesta môžeme pridať korenie, napr. škoricu, kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.