Flag

Muffinová kytička

24 ks
Jednoduché
50
Ľahká a rýchla príprava Muffinov Dr. Oetker s použitím Zlatého klasu a Farieb Dr. Oetker. Vznikne dokonalá farebná kytica na zahryznutie.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieMuffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
110 mlvoda
40 mlolej
1 ksvajce
1 balenieMuffiny čokoládové s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
110 mlvoda
40 mlolej
1 ksvajce
Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
250 gmascarpone
50 gcukor práškový
120 gmaslo zmäknuté
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Na ozdobenie
Zdobenie pestré Dr. Oetker
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
forma na muffiny
elektrický ručný šľahač
5cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Muffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
Picture - Muffiny čokoládové s čokoládovými kúskami  Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Zdobenie pestré  Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmesi s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Cestá rozdelíme do papierových košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť. Potom ich poukladáme na podnos do tvaru kvietkov.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale, odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme mascarpone s cukrom a maslom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka a postupne zašľahávame vychladnutý Zlatý klas. Krém rozdelíme na 4 diely (3 väčšie diely a 1 menší diel ) a zafarbíme. Cukrárske vrecká naplníme krémami a povrch muffinov ozdobíme.

4

Do stredu každého kvietka nasypeme pestré zdobenie. Na ozdobenie vyvaľkáme časť fondánu, zafarbíme zelenou farbou a použijeme ako stonku pre kvietky.