Flag

Nepečená čučoriedková torta

asi 12 porcií
Jednoduché
50
Nepečený čučoriedkový koláč s Tortovým želé Dr. Oetker bude neodolateľný na každej letnej oslave.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
200 gčučoriedky mrazené
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 gtvaroh tučný
200 gricotta
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
4 zarovnané PLcukor práškový
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
400 gcukrárské piškóty
Na sirup na namáčanie
1 hrnčekvoda vlažná
1 PLcukor
1 PLcitrónová šťava
Na ozdobenie
150 gčučoriedky čerstvé
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekTortové želé číre Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukor
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
1

Na prípravu torty necháme čučoriedky trochu rozmraziť. Keď pustia šťavu, presunieme ich do odmerky a doplníme do 250 ml vodou. Prelejeme do kastrólika. Pridáme vanilkový cukor, želé rozmiešané v 1 PL vody, privedieme do varu a povaríme minútu podľa návodu na obale. Zmes nalejeme na tanier vyložený potravinárskou fóliou, ktorý je menší ako forma, a vložíme do chladničky stuhnúť. 

2

Sirup na namáčanie pripravíme rozmiešaním cukru a citrónovej šťavy vo vlažnej vode.

3

V mise vyšľaháme tvaroh s ricottou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. V inej mise vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkovou pastou dotuha a opatrne vmiešame do tvarohu s ricottou.

4

Piškóty zrežeme do roviny cca 1 cm od okraja, aby lepšie stáli v tortovej forme. Namáčame ich z nepocukrovanej strany do pripraveného sirupu, povykladáme nimi boky a následne aj dno tortovej formy. Na piškóty nanesieme v tenšej vrstve krém a na krém položíme stuhnuté želé. Pokračujeme ďalšou vrstvou krému a potom piškótami, ktoré pokvapkáme sirupom. Poslednú vrstvu tvorí krém, ktorý uhladíme.

5

Na povrch poukladáme čučoriedky. Smotanu vyšľaháme dotuha a nanesieme na okraje torty.

6

Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka čučoriedky potrieme.

7

Odložíme do chladničky stuhnúť.