Flag

Netradičný mazanec s makom a višňami

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
Stálica veľkonočného stola, ktorá si získa všetkých milovníkov maku.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
200 mlmlieko polotučné vlažné
175 gtvaroh nízkotučný
80 gcukor
2 ksvajce
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
Na náplň
200 mlmlieko polotučné
50 gcukor
štipkaškorica mletá
100 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
2 zarovnané PLstrúhanka
360 gkompót višňový (hmotnosť po odkvapkaní)
250 mlšťava z kompótu
0,5 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta dôkladne premiešame múku s droždím. Do tejto zmesi postupne primiešame ostatné suroviny a pomocou elektrického ručného šľahača s miesiacimi metlami vypracujeme vláčne cesto. Cesto prikryjeme a odložíme na teplé miesto vykysnúť, kým sa nezdvojnásobí jeho objem. .

2

Na prípravu náplne rozmiešame v hrnci mlieko s cukrom, škoricou, mletým makom a strúhankou a za stáleho miešania privedieme k varu. Náplň odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Podľa návodu na obale pripravíme zo Zlatého klasu hustý puding, namiesto vody použijeme kompótovú šťavu. Do teplého pudingu primiešame odkvapkané višne.

4

Z vykysnutého cesta vytvarujeme na pomúčenej podložke valček a vyváľame z neho obdĺžnik hrubý asi 5 mm. Makovú náplň rovnomerne natrieme na cesto a navrch nalejeme puding s višňami. Cesto zrolujeme zospodu nahor a stočenú roládu vložíme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre.

Doba pečenia: asi 65 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

5

Ešte teplý mazanec vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom