Flag

Obláčiková torta s ovocím

16 porcií
Jednoduché
80
Ľahká a výborná torta s Finesse citrónovou kôrou Dr. Oetker a Vanilínovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
80 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
60 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
60 gmaslo zmäknuté alebo margarín
2 ksvajce
Na ovocnú náplň
400 gzmes lesného ovocia mrazená
4 plátkyŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
3 PLvoda
šťava z ½ citróna
50 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
Na smotanovú náplň
8 plátkyŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
6 PLvoda
150 gjogurt biely nízkotučný
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
šťava z ½ citróna
150 mllikér citrónový (napr. Limonchello)
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 18 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho uvoľníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy tak, že necháme formu otvorenú. Vznikne nám tak voľný okraj široký asi 1 cm.

3

Na prípravu ovocnej náplne necháme ovocie rozmraziť, potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Do ovocia vmiešame citrónovú šťavu, cukor a vanilínový cukor. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do ovocia.

4

Na prípravu smotanovej náplne necháme želatínu napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou, citrónovou šťavou a likérom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme podľa návodu na obale a vmiešame do nej 5 PL zmesi. Potom želatínu ihneď dôkladne vmiešame do zvyšku zmesi. Zľahka vmiešame šľahačku, nanesieme na korpus a uhladíme.

5

Do smotanovej náplne ihneď nalejeme ovocnú náplň a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Tortu odložíme asi na 5 hodín do chladničky, najlepšie cez noc.