Flag

Olympijská torta Red Velvet

asi 20 porcií
Jednoduché
60
Fandíme našim športovcom a k tomu si dáme štylovú tortu Red Velvet Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balenieTorta Red Velvet Dr. Oetker
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
3 ksvajce
Na krém
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
200 gsmotana kyslá (15%)
Na ozdobenie
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)
Picture - Torta Red Velvet Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu vyšľaháme šľahačom zmes na cesto so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Zmes na krém vyšľaháme so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus potrieme krémom a rozotrieme.

4

Na ozdobenie rozdelíme fondán na 5 rovnakých dielov. Každý diel zafarbíme inou farbou. Každý zafarbený diel pomocou váľka vyvaľkáme na plát a formičkou na vykrajovanie alebo pohármi povykrajujeme kruhy.

5

Potom kruhy poukladáme na povrch torty podľa farieb olympijských kruhov.