Flag

Opité cupcakes s datľami

asi 12 ks
Jednoduché
20
exotické
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do stredu cupcakes môžeme miesto datlí zapiecť figy alebo sušené slivky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
datle sušené
50 mlrum
3 ksvajce
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gmaslo zmäknuté alebo margarín
100 mlmlieko polotučné
250 gmúka polohrubá
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmlieko polotučné studené
1 balenieZdobenie tmavé Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
Picture - Zdobenie  tmavé Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta datle namočíme do rumu a necháme asi 30 minút odležať. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a arómou a vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do košíčkov vo forme. Do stredu cesta vtlačíme po jednej datli. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Naplníme cukrárske vrecko a šľahačku nanesieme na muffiny. Posypeme zdobením a odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Do stredu cupcakes môžeme miesto datlí zapiecť figy alebo sušené slivky.