Flag

Orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami

asi 8 porcií
Jednoduché
65
Bezlepková torta s orieškovým korpusom so Zlatým klasom Dr. Oetker a jemným tvarohovo-gaštanovým krémom. Recept vytvorilo štúdio Medové motúzy.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksvajce
140 gcukor práškový
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
160 gZlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
80 gorechy lieskové mleté
1,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na krém
200 ggaštanové pyré
250 gtvaroh polotučný
50 gcukor práškový
1 PLrum
190 gbrusnicový kompót
Na ozdobenie
100 gbrusnice čerstvé alebo sušené
orechy lieskové sekané
2 vetvičkyrozmarín alebo lístky mäty
Ešte potrebujeme
2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s orechmi a kypriacim práškom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, cukrom a rumom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom potrieme všetky korpusy a nerovnomerne na ne rozdelíme brusnice. Potom korpusy uložíme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme brusnicami, nasekanými lieskovcami a lístkami rozmarínu alebo mäty. Tortu uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny vychladnúť.