Flag

Orieškové srdiečka

asi 12 porcií
Jednoduché
40
Malé srdiečka, ale upečené s veľkou láskou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniecesto lístkové (275 g)
Na náplň
200 gorechy pekanové mleté
30 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
40 mlmlieko horúce
40 glieskovo-orieškový krém
Na potretie
1 ksvajce
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Lístkové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho asi 30 minút pri izbovej teplote.

2

Na náplň v mise zmiešame orechy s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a krém a vymiešame dohladka.

3

Cesto rozvinieme. Pozdĺžne na spodnú polovicu cesta nanesieme náplň a rovnomerne rozotrieme. Druhú polovicu cesta prehneme cez náplň a trochu stlačíme. Ostrým nožom alebo ostrôžkou nakrájame na 12 rovnakých pásov. Pásy zatočíme do tvaru srdca a trochu roztiahneme. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujeme srdiečka.

4

Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

5

Srdiečka necháme vychladnúť.