na recept Osviežujúci mangovo–kokosový tart
1 ks | vajce |
180 g | múka hladká |
90 g | maslo izbovej teploty |
60 g | cukor práškový |
2 balíčky | Crème Olé aróma kokos Dr. Oetker |
180 ml | smotana na šľahanie (33%) |
200 ml | mlieko |
1 ks | manga zrelé |
100 ml | džús mangový |
šťava z ½ limetky | |
1 PL | Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g) |
forma na tart | |
elektrický ručný šľahač | |
ovocie drobné na ozdobenie |
Na doske si ručne rozpracujeme múku, cukor a maslo. Po miernom zapracovaní masla pridáme vajíčko. Vypracujeme hladké cesto a vyformujeme z neho bochník. Cesto dáme na 20 min chladiť do chladničky.
Po vychladnutí cesto rukami rovnomerne rozložíme vo forme a spodnú časť popicháme vidličkou. Cesto dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 15-17 minút. Po dopečení necháme korpus vychladnúť.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: 15 - 17 minút
Medzičasom si pripravíme kokosový krém. V mise na šľahanie pridáme smotanu, mlieko, 2 balíčky Crème Olé Dr. Oetker kokos a vyšľaháme dotuha.
Z manga si vymixujeme hladké pyré, pridáme ho do hrnca a dáme variť. V samostatnej miske si zmiešame mangový džús so Zlatým klasom. Keď bude pyré pri bode varu, pridáme džús zmiešaný so Zlatým klasom a poriadne premiešame. Necháme prevariť.
Po vychladnutí korpusu naň rovnomerne rozotrieme kokosový krém. Mangové pyré necháme trochu vychladiť a následne ho vylejeme na kokosovú vrstvu. Ozdobíme ovocím a necháme stuhnúť v chladničke.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
950
kJ
227 kcal |
925
kJ
221 kcal |
Tuk | 12.35 g | 11.99 g |
Sacharidy | 18.31 g | 17.77 g |
Bielkoviny | 3.69 g | 3.58 g |
Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.
Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.
Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.
Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.
Taktiež využívame technologických poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie
Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.
Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie