SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pečené jablká s mascarpone a karamelovým cukrom

(0)
5 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

na chladné jesenné dni

4 porcie

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Pečené jablká s mascarpone a karamelovým cukrom

Prísady:

4,8 ks jablká stredne veľké
50 g hrozienka
2 PL rum
50 g orechy alebo mandle nahrubo nasekané
2 balíčky Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
4 PL maslo

Na krém:

200 g mascarpone
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

zapekacia misa

preparation

príprava

1

Jablká so šupkou omyjeme, osušíme a prepolíme. Lyžičkou vydlabeme dužinu okolo jadrovníka.

2

Hrozienka namočíme do rumu, premiešame s nasekanými orechmi alebo mandľami a karamelovým cukrom.

3

Zmesou naplníme jablká a navrch položíme lyžicu masla. Jablká dáme do maslom vymastenej zapekacej nádoby a prikryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pod alobalom, odkryjeme a dopečieme odkryté.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: asi 35 Minút

4

Mascarpone premiešame s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.

5

Jablká vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť. Ihneď podávame ešte teplé s mascarpone.

Nutričné hodnoty na recept Pečené jablká s mascarpone a karamelovým cukrom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1993kJ
476kcal
917kJ
219kcal
Tuk 18.20g 8.39g
Uhľohydrát 42.80g 19.72g
Bielkoviny 4.85g 2.24g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.