Flag

Pečený grapefruit s trstinovým cukrom a medom

4 porcie
Jednoduché
15
výnimočné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pred podávaním môžeme mierne pokvapkať rumom, pre deti ľubovoľným sirupom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1 KLškorica
2 PLmed
4 KLmaslo
Ešte potrebujeme
zapekacia misa
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Grapefruity s kôrou umyjeme a osušíme, rozkrájame na polovice a jednotlivé mesiačiky grepu pozdĺžne nakrojíme aj s kôrou okolo šupky, aby sa po upečení dužina lepšie ochutila a ľahšie vyberala lyžičkou.

2

Posypeme pravidelne okolo odhalenej dužiny trstinovým cukrom, škoricou a pokvapkáme medom.

3

Vložíme do maslom vymazanej zapekacej nádoby, poukladáme maslo a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

4

Grapefruity vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť a podávame aj s kôrou ešte teplé.

Náš tip

  • Pred podávaním môžeme mierne pokvapkať rumom, pre deti ľubovoľným sirupom.